Број на оглас: 3915074
Објавен на: 06.05.2021, 16:40
1 / 2

Repelent protiv zmii / змии

1.200 МКД

Категорија: Слободно време и хоби, Животни / Животни / Рептили и Тераристика

Вид на оглас: Се продава


Се користи на места кои се напaднати од змии или сакате да ги заштитите од присуство на змии како камп приколки, шатори, простор околу хотели, домови и викендички, цветни леи, грмушки со украсна жива ограда, како и места каде се кријат во лето змиите ( складирани дрва за огрев, шупи гаражи).
1 (едно) паковање покрива површина од 150 до 200 m2.
Заштитата трае од 3 до 4 месеци. Во случај летото да е многу врнежливо а наездата на влечуги поголема, поставувањето на средството се пофторува.(доколку е врнежливо две до три недели постојано).
Не е штетно за миленичиња и деца.
Средството е комбинација од етерични растителни масла кои со посебен процес се нанесени на носечката - маса дрвени коцкички .
Поради Јакобсоновиот орган кој го поседуваат змиите служи за мирис, тие бегаат од околината каде се нанесени овие коцкици.
Се поставува по една коцка на метар квадратен.
Препаратот е пуштен во промет со решение бр.УП1- 15-182 од Министерство за здравство.