Број на оглас: 3861570
Објавен на: 18.05.2021, 15:17
1 / 2

Arduino Uno programabilna ploca

1.300 МКД
Nicom Trejd
7mi Septemvri bb Kavadarci
Кавадарци

Станете Премиум член

Категорија: ТВ, Видео, Фото и Мултимедија / Електроника

Вид на оглас: Се продава


Moze da se vide vo Ni-Com Trejd Kavadarci
Moze i da se naraca specificen model po vase baranje

Link: https://www.nikomtrade.com/produkt.aspx?id=429

Ардуино Етхернет Шилд В1 го поврзува вашето Ардуино со интернет. Само приклучете гомодулот во вашата Ардуино плочка, поврзете го во мрежа со РЈ45 кабел (не е вклучен) и следе те ги неколкуте едноставни чекори за контрола.

Потребно е Ардуино плочка (не е вклучена)
Работен напон 5V (обезбедено од Ардуино плочката)
Мрежен контролер: W5100 со внатрешен 16K буфер
Брзина на конекцијата: 10/100Mb
Microcontroller ATmega328
Operating Voltage 5V
Input Voltage Plug (recommended) 7-12V
Input Voltage Plug (limits) 6-20V
Input Voltage PoE (limits) 36-57V
Digital I/O Pins 14 (of which 4 provide PWM output)
Arduino Pins reserved: 10 to 13 used for SPI
4 used for SD card
2 W5100 interrupt (when bridged)
Analog Input Pins6
DC Current per I/O Pin 40 mA
DC Current for 3.3V Pin 50 mA
Flash Memory 32 KB (ATmega328) of which 0.5 KB used by bootloader
SRAM 2 KB (ATmega328)
EEPROM 1 KB (ATmega328)
Clock Speed 16 MHz
W5100 TCP/IP Embedded Ethernet Controller
Power Over Ethernet ready Magnetic Jack
Micro SD card, with active voltage translators
Length 68.6 mm
Width 53.3 mm
Weight 28 g

Потврден огласувач
 Nicom Trejd (претпријатие)