Број на оглас: 3834245
Објавен на: 04.05.2021, 16:08
1 / 1

PULS OKSIMETAR - ПУЛС Оксиметри

450 МКД Цената е фиксна

Категорија: Здравје, Убавина додат. и опрема / Медицински материјали / Апарат за мерење притисок

Вид на оглас: Се продава


Пулс оксиметар е медициски уред за мерење на кислородна сатурација на крвта и пулсот користејќи го прстот. Уредот работи и ја определува заситеноста на крвта со кислород, со помош на инфрацрвени зраци. Неговото користење е апсолутно безбедно и безболно.
Кислородната сатурација овозможува проценка на ефикасноста на транспортот на кислород, во прв ред преку дишењето. Таа е важен параметар во проценката на респираторната функција.
Спецификации на оксиметарот:
Автоматско исклучување за 5 секунди кога прстот не е поставен на мерачот
Работи на 2 ААА батерии.
Бидете внимателни во текот на мерењето,апаратот треба да биде во мирување
Заситеноста со кислород (SpO2) е мерење на тоа колку кислород носи вашата крв како процент од максимумот што може да го носи. За здрава индивидуа, нормалниот SpO2 треба да биде помеѓу 95% до 99%.
Пулсната оксиметрија може да се користи и во домашни и во амбулантски услови. Во некои случаи, вашиот лекар може да препорача да имате пулсен оксиметар за домашна употреба.
Мерењето се одвива на прстот со употреба на фотометричен сензор вграден во штипката за прст.
Уредот е сличен на штипка, која ја поставувате на вашиот среден прст. Значи, ако сте десничари, користете го десниот среден прст. Ако сте левак, користете го левиот среден прст. Разликата меѓу прстите е мала. Може да почувствувате мала количина на притискање од стегање на оксиметарот, но болката е блага и не се осеќа.
Задржите ја сондата вклучена онолку колку што е потребно, за да го измери пулсот и заситеноста на кислородот. Откако ќе заврши тестот, отстранете го оксиметарот и видете ги резултатите.
Цена - 450 денари
достава - 90 до карго база или 120 до дома