Број на оглас: 3552261
Објавен на: 26.03.2020, 14:40
1 / 2

ТАЈФУНИ 5.0kW, CIMEX EL5.0

5.347 МКД Цената е фиксна

Категорија: Бизнис и дејности, Машини алати / Индустриски машини

Вид на оглас: Се продава


Електричниот тајфун Cimex EL5.0 е професионален трофазен тајфун наменет за греење на магацини, сали, оранжерии, соби за добиток, градилишта, работилници и многу повеќе. Со помош на електричниот тајфун Cimex EL5.0, се обезбедува брзо затоплување без кондензација, потрошувачка на мирис и кислород. Во градежништвото наоѓа примена за одржување на собна температура за време зимскиот период при поправка, сушење на малтер и поставување на подови, фарбање.Во зависност од степенот на топлинска изолација на просторијата, електричниот тајфун Cimex EL5.0 е погоден за греење со простории од 40 до 205 м3 (со коефициент на промена на температурата од 30 степени).Ниското ниво на бучава овозможува користење на тајфун во простории каде што луѓето работат без да предизвикаат непријатност.
Телото на електричниот тајфун е направено од поцинкуван лим со заштитна боја во прав и не се загрева за време на работата. Електричниот тајфун CIMEX EL 5.0 има вградена заштита од прегревање со автоматско рестартирање. Освен 2функции на греење, калориферот исто така има функција на вентилатор (без греење). За заштеда на енергија, тајфунот е опремен со вграден термостат (5-35 ° C) за автоматско исклучување кога ќе се постигне саканата температура и автоматско стартување кога температурата паѓа под 5 степени од зададената. Грејачите се направени од нерѓосувачки челик.Спецификација:

• Компактна големина
• Здрава и удобен за транспорт конструкција
• Куќиште од поцинкуван лим што не се загрева кога работи апаратот
• Боја за антикорозија во прав
• Термостат за контрола на температурата (5-35 ° C)
• Вградена заштита од прегревање со автоматско рестартирање
• Регулатор на моќност 0.03 kW (вентилатор) / греење - 2.5 / 5.0 kW
• Греење без кондензација, влажност, мирис и потрошувачка на кислород
• Ниско ниво на бучава
• Погоден за магацини, сали, оранжерии, соби за добиток, градилишта, работилници
• Класа на заштита IPX4 (заштита од прскање во сите правци)

Технички карактеристики:

Капацитет (kW): 2.5/5
Капацитет (Btu/h): 8.530 - 17.000
Капацитет (Kcal/h): 2.150 - 4.300
Напон (V/Hz):400/50
Номинална струја (A): 3 x 7.2
Вклучувач 1: изклучено
Вклучувач 2: вентилатор
Вклучувач 3: 2.5
Вклучувач 4: 5.0
Заштита: IPX4
Волумен на греење / 30ºC / (m3): 40-200