Број на оглас: 3100184
Објавен на: 17.02.2021, 16:51
1 / 6

EKONOMICNO GREENJE NA DVE SOBI SO EDNA PECKA - Ventilator

1.990 МКД

Категорија: Дом и Градина / Греење и климатизација / Камини

Вид на оглас: Се продава


ТЕРМОГЕН ЌУНЕЦ - ИЗВОНРЕДНО РЕШЕНИЕ ЗА ЕКОНОМИЧНО ЗАТОПЛУВАЊЕ НА ДВЕ ПРОСТОРИИ СО ЗАЕДНИЧКИ ЅИД, А СО ПОТРОШУВАЧКА НА ДРВА КАКО ЗА ЕДНА ПРОСТОРИЈА.
Ќунецот може дополнително да ја догрева просторијата кај што е печката, доколку не сакате да го спроведете топлиот воздух во друга соба.
Термогениот радијатор работи на принципот „ќунец во ќунец“, при што низ внатрешниот ќунец излегува чадот од печката и оди во оџакот, додека обилната топлина што се ослободува од внатрешниот ќунец останува заробена во поголемиот ќунец. Со помош на малото моторче - вентилатор, топлиот воздух се турка низ отвор во ѕидот во соседната соба, откако претходно ќе се направи отвор во ѕидот. Доколку не сакате топлината да оди во соседна просторија, можете отворот да го свртите да оди во истата просторија во која е печката.
Заштедата на дрва и дополнителната топлина која ја добивате е до 3kw (како да имате дополнителен инвертер клима уред).
******************************************
ПРЕДНОСТИ:
- Заштеда на дрва
- Над 30% повеќе топлина во вашиот дом
- топлината која неповратно ја исфрлате во оџакот останува во радијаторот.
********************************************
ДИМЕНЗИИ:
Висина - 1 метар
Пречник на внатрешен ќунец - 12 сантиметри
Пречник на надворешен ќунец - 23 цм
Отвор - Ф120 (отворите за чад на ќунецот се 12 сантиметри)
Електро мотор од 20w, троши минимално струја, еднакво на едно вентилаторче на компјутер. Со кабелче (15 денари за 1 метар) го поврзувате со штек. На кабелчето вградувате „мрзливче“ (20 денари) за вклучување/исклучување, а по желба можете да вградите потенциометар (350 денари) за регулирање на јачината со која ќе дува вентилаторот и намалување на шумот на вентилаторот. При многу силен оган, или доколку вентилаторот сте го поставиле многу блиску до вжештената плоча, вентилаторот мора да биде вклучен, па макар и на минимално дување. При послаб оган, вентилаторот може да биде исклучен.
Боја црна мат (огноотпорна).
ЦЕНА: 1.990 денари - термоген ќунец
ДОСТАВА: 170 денари до дома