Број на оглас: 1473773
Објавен на: 02.08.2020, 13:00
1 / 12

МАТИЧЕН МЛЕЧ,ПРОПОЛИС,ПЕРГА,МЕД,ЛЕКОВИТИ БИЛКИ,МЕЛЕМИ

150 МКД Цената не е фиксна
APIHERBAL PCELARSTVO DABESKI
T.Jovanoski 11, Gostivar
Гостивар

Станете Премиум член

Категорија: Останато

Вид на оглас: Се продава


МАТИЧЕН МЛЕЧ 10 грама 1500 денари.
ИСПОРАКА ВО СВЕЖА ФОРМА НИЗ СИТЕ ГРАДОВИ ВО МАКЕДОНИЈА
ЕЛИКСИР ЗА ПЛОДНОСТ 1 кг.2700 денари
БРОНХИАПИПОЛРОЈАЛ 1 кг.1200 денари
БРОНХОВИТАЛ 1 кг.800 денари.
АПИПОЛ 1 кг 600 денари
НИКИВИТА 700мл.600 денари.
Матичниот млеч (кралско желе )делува биостимулативно, го зајакнува имунитетот, поволно делува на бронхијалната астма, болести на џигерот, зараснување на фрактурите на коските и на кожните заболувања.
Матичниот млеч содржи витамини од Б група, посебно висока концентрација на витамини Б5 и Б6, витамини А, Ц, Д и Е, различни минерали, ензими, 18 видови на аминокиселини и многу корисни материи кои го спречуваат развојот и размножувањето на бактерии и вируси.
Матичниот млеч е извонредно хранлив, богат е со различни витамини, белковини и аминокиселини. Идеален е како додаток во исхраната. Матичниот млеч го произведуваат пчелите издвојувајќи ги вредните состојки од нивните жлезди кои се наменети за исхрана на матицата. Ова концентрирана хранлива материја му овозможува на матицата да живее подолго од 5 години, а животниот век на пчелите е само 2 до 4 месеци. Благодарение на ова концентрирана храна во време на положување на јајцата, матицата е во состојба да положи (и тоа само за 24 часа) помеѓу 2000 и 3000 јајца. При тоа треба да се истакне дека вкупната тежина на јајцата е еднаква на телесната тежина на матицата.
Матичниот млеч содржи витамини од Б групата, посебно висока концентрација на витаминот Б5 (пантотенска киселина) и витаминот Б6. Единствен е природен извор на ацетилколин во чист облик, состојка која е одговорна за пренесување на нервните пораки, развој на мозокот и помнењето. Во неа се наоѓаат различни минерали, витамини А, Ц, Д и Е, ензими, 18 видови на аминокиселини, како и други материи кои го спречуваат развојот и размножувањето на бактериите и вирусите. Најзначајна аминокиселина која се наоѓа во матичниот млеч е желатин која влегува во состав на колаген, материја која е сведок на стареењето на организмот. Сите состојки во млечот се наоѓаат во таква мерка и количество да сочинуваат драгоцен биостимулатор на организмот. Матичниот млеч изразено го зајакнуваат имунитетот, поволно делува на бронхијалната астма, заболувања на џигерот, зараснување на фрактурите на коските и кожните заболувања.
Во најстарите пишани споменици кои настанаа пред 3000-5000 години се спомнува големата улога на матичниот млеч и неговите биолошки и нутритивни вредности. Илјада годишно искуство во употребата на млечот потврдува дека е тој супстанца на граница помеѓу храна и лек. Тоа утврдиле старогрчките доктори.

Лековити својства
Со многубројни лабораториски и клинички испитувања докажано е, а и потврдено е на научните собири во целиот свет, дека матичниот млеч делотворно и лековито делува на човековиот организам. Истражувањата покажаа дека матичниот млеч успешно делува кај крвниот систем, желудникот, цревниот тракт, кај бронхитис, туберкулоза и бруцелоза, воспаление на зглобовите итн.
APIHERBAL DABESKI TEL:070561835